Kursus TVET

SIJIL SENI KULINARI

HSK

Pengenalan Kursus

Program ini mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran dalam penyediaan makanan khususnya seni masakan dengan pembelajaran berkaitan sanitasi di dalam perkhidmatan, nutrisi makanan, asas masakan Malaysia dan antarabangsa. Program ini turut memberikan tumpuan kepada asas penyajian makanan dan minuman, perancangan menu, penyediaan roti dan pastri, operasi perkhidmatan makanan komersial dan kawalan kos makanan dan minuman.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
24 Bulan
Prospek Kerjaya
Pembantu Cef, Penyedia Perkhidmatan Katering, Cef Peribadi, Pembekal Makanan

Syarat Kelayakan

1. Kelayakan Akademik
1.1

1. LULUS SPM

Bil. Subjek : 2
Gred Minimum : E

Kod Subjek Subjek
1249 SEJARAH
1103 BAHASA MELAYU

2. SUBJEK SPM LAIN

Bil. Subjek : 3
Gred Minimum : C

Kod Subjek Subjek

Dan

2. Kelayakan Umur
2.1 Had Umur

Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 19


Dan

3. warganegara
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
KOLEJ VOKASIONAL (ERT) AZIZAH
Alamat
JALAN DATIN HALIMAH, 80350 JOHOR BAHRU, JOHOR
Negeri
JOHOR
Penyelaras
SALINA BINTI MOHAMED ALI@MD.HANI
Telefon
07-2361040
Emel
kvazizah@gmail.com, jha1002@moe.gov.my
Laman Web
bpltv.moe.gov.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Kandungan kursus yang ditawarkan meliputi matapelajaran akademik, teori dan amali dalam bidang

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;