
Kursus TVET
SIJIL SENI KULINARI
HSK
Pengenalan Kursus
Program ini mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran dalam penyediaan makanan khususnya seni masakan dengan pembelajaran berkaitan sanitasi di dalam perkhidmatan, nutrisi makanan, asas masakan Malaysia dan antarabangsa. Program ini turut memberikan tumpuan kepada asas penyajian makanan dan minuman, perancangan menu, penyediaan roti dan pastri, operasi perkhidmatan makanan komersial dan kawalan kos makanan dan minuman.
Maklumat Latihan TVET
Syarat Kelayakan
1. LULUS SPM
Bil. Subjek : 2
Gred Minimum : E
Kod Subjek | Subjek |
---|---|
1249 | SEJARAH |
1103 | BAHASA MELAYU |
2. SUBJEK SPM LAIN
Bil. Subjek : 3
Gred Minimum : C
Kod Subjek | Subjek |
---|
Dan
Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 19
Dan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Lain-lain Maklumat
Padanan Pekerjaan MyFutureJobs
Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan