
Kursus TVET
Operasi Servis Makanan dan Minuman
HT-010-2:2012
Pengenalan Kursus
Graduan Operasi Servis Makanan dan Minuman bekerja dalam sektor operasi F&B yang tertentu dengan menyediakan perkhidmatan membantu, mesra dan berbudi bahasa kepada para pelanggannya. Mereka bekerja dalam persekitaran yang selamat dan kondusif sama ada secara individu atau dalam satu pasukan dalam melaksanakan tugas seperti penyediaan kawasan perkhidmatan, menyusun kerusi meja, menambahkan semula stesen sampingan, mengelap dan menggilap kutleri dan pinggan mangkuk. Perkhidmatan F&B juga merangkumi kata ucapan, penyediaan tempat duduk, mengambil pesanan, berkhidmat dan berkomunikasi dengan pelanggan,
Maklumat Latihan TVET
Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
2 Bulan
Prospek Kerjaya
Staff F&B di Hotel, Resort, Pusat Konvensyen, Restoran, Kafeteria, atau memulakan perniagaan katering mereka sendiri.
Syarat Kelayakan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
KOLEJ VOKASIONAL TANAH MERAH
Alamat
KM3 JALAN TANAH MERAH, MACHANG, 17500 TANAH MERAH, KELANTAN
Negeri
KELANTAN
Penyelaras
MOHD AZIZI BIN JAAFAR
Telefon
09-9502250
Emel
dha5002@moe.edu.my, kvtmerah@gmail.com
Laman Web
https://kvtanahmerah.moe.edu.my/
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
-
Padanan Pekerjaan MyFutureJobs
Tawaran Pekerjaan
Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan