
Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan
HT-012-3:2012
Pengenalan Kursus
Program ini mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran dalam penyediaan makanan khususnya seni masakan dengan pembelajaran berkaitan sanitasi di dalam perkhidmatan, nutrisi makanan, asas masakan Malaysia dan antarabangsa. Program ini turut memberikan tumpuan kepada asas penyajian makanan dan minuman, perancangan menu, penyediaan roti dan pastri, operasi perkhidmatan makanan komersial dan kawalan kos makanan dan minuman.
Maklumat Latihan TVET
Kategori Kursus
Sijil Penuh
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
Pembantu Cef Penyedia Perkhidmatan Katering Pembekal Makanan Cef Peribadi Kitchen Artist Penyelia Dapur Industri Tenaga Pengajar Kulinari Usahawan Bidang Perkhidmatan Makanan
Syarat Kelayakan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
KOLEJ VOKASIONAL BACHOK
Alamat
PERSIARAN TAN SRI MOHAMAED YAACOB
16300 BACHOK, KELANTAN
16300 BACHOK, KELANTAN
Negeri
KELANTAN
Penyelaras
NUR HIFZAN BINTI MOHD NOOR
Telefon
09-7783834 / 09
Emel
dha0001@moe.edu.my
Laman Web
https://kvbachok.moe.edu.my/
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan