Kursus TVET

Sijil Pemprosesan dan Kawalan Mutu Makanan

SPK

Pengenalan Kursus

Pengambilan bagi program Sijil Pemprosesan dan Kawalan Mutu Makanan (SPK) adalah sehingga ambilan tahun 2023 sahaja dan ambilan pada tahun 2024 nama baru Sijil Teknologi Pemprosesan Makanan (SPK)

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
16 Bulan
Prospek Kerjaya
Program telah ditukar kepada Sijil Teknologi Pemprosesan Makanan (SPK) bermula tahun 2024

Syarat Kelayakan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
KOLEJ KOMUNITI PASIR SALAK
Alamat
JALAN LEBUH PADUKA CHANGKAT LADA, 36800 KAMPUNG GAJAH, PERAK
Negeri
PERAK
Penyelaras
-
Telefon
05-6552300
Emel
kkps@kkpsa.edu.my
Laman Web
https://kkpasirsalak.mypolycc.edu.my/

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Syarat Lain Kemasukan
Calon tidak mempunyai ketidakupayaan penglihatan (buta), pendengaran, fizikal atau pembelajaran yang menyukarkan kerja-kerja amali
;