Kursus TVET

Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-2:2012;-

Pengenalan Kursus

Kursus Penyediaan dan Pembuatan Makanan adalah berasaskan kepada Standard Kemahiran Pekerjaan Kebangsaan yang dikeluarkan oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran. Ia juga mendedahkan para pelatih kepada perkara asas dalam dapur dan penyediaan makanan khususnya. Antaranya, Hygiene, Kitchen
Safety and Food Handling, Cooking Technique, Stock Soups, and Hot Sauce Production, Main Course Production dan lain-lain

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
1 Bulan
Prospek Kerjaya
Kerjaya dalam industri yang terlibat ialah Chef, Tukang Masak, Juru Masak, Pembantu Dapur, Katering, Penasihat Nutrisi dan Diet, Usahawan Makanan, Chef Selebriti, Penganalisis Makanan, Pempengaruh Makanan (Food Influencer),

Syarat Kelayakan

1. Umur
1.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 50


Dan

2. Maklumat tambahan
2.1
1. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Dan

3. Tanpa pendidikan formal
3.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
KUCHING SKILLS COLLEGE
Alamat
SUBLOT NO.1, PARENT LOT 208, BLOCK 14,
MUARA TUANG DISTRICT, KOTA SAMARAHAN
94300 KUCHING, SARAWAK

PREMIS TAMBAHAN
TINGKAT 2, SUBLOT NO. 2, CAMPUS HUB
94300 KOTA SAMARAHAN, SARAWAK
Negeri
SARAWAK
Penyelaras
NORZIELA BINTI HJ KARIM
Telefon
082555796
Emel
kuchingskillscollege@gmail.com
Laman Web
http://www.kuchingskills.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pengajian bagi pelatih yang memilih PTPK akan mendapat Elaun sara hidup ESH sebanyak rm600, elaun pengankutan 2000 dan elaun komputer 2500.

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;