Kursus TVET

SIJIL SENI KULINARI

HSK

Pengenalan Kursus

Program ini mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran dalam penyediaan makanan khususnya seni masakan dengan pembelajaran berkaitan sanitasi di dalam perkhidmatan, nutrisi makanan, asas masakan Malaysia dan antarabangsa. Program ini turut memberikan tumpuan kepada asas penyajian makanan dan minuman, perancangan menu, penyediaan roti dan pastri, operasi perkhidmatan makanan komersial dan kawalan kos makanan dan minuman.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
24 Bulan
Prospek Kerjaya
Pembantu Cef, Penyedia Perkhidmatan Katering, Cef Peribadi, Pembekal Makanan

Syarat Kelayakan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
KOLEJ VOKASIONAL KANGAR
Alamat
JALAN SEKOLAH DERMA
01000 KANGAR PERLIS
Negeri
PERLIS
Penyelaras
MAT NASIR BIN MAT JUSOH
Telefon
04-9760471
Emel
rha0002@moe.edu.my
Laman Web
https://kvkangar.moe.edu.my/

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Kandungan kursus yang ditawarkan meliputi matapelajaran akademik, teori dan amali dalam bidang

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;