
Kursus TVET
Pengenalan Kursus
1. Kursus ini bertujuan untuk memberi pengetahuan dan kemahiran supaya pelatih boleh menceburi bidang perniagaan atau pekerjaan dalam bidang Kontraktor Perkhidmatan Makanan , yang memenuhi kehendak pasaran dan mengikut standard industri.
2. Di akhir kursus pelatih yang kompeten dapat :
i. Melaksanakan prosedur kebersihan dan keselamatan mengikut standard yang ditetapkan;
ii. Menghasilkan produk dalam penyediaan makanan;
iii. Menguruskan perniagaan yang lebih efisyen dengan kos yang optimum; dan
iv. Menguruskan pemasaran, pendaftaran tender dan tatacara sajian.
3. Latihan industri selama enam bulan meningkatkan kemahiran dan pemahaman pelajar tentang pemasaran dalam perniagaan selain melengkapkan persediaan mereka dalam kerjaya kedua.
Maklumat Latihan TVET
1. Usahawan
2. Berniaga sendiri
3. Berkerja dengan majikan dalam bidang yang dipelajari
Syarat Kelayakan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Lain-lain Maklumat
1. Sijil PERHEBAT
2. Kad Hijau-CIDB