Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus Masakan Etnik Asian bertujuan untuk memperkenalkan peserta kepada kepelbagaian cita rasa, teknik memasak, dan budaya makanan yang unik di Asia. Kursus ini memberi peluang kepada peserta untuk mempelajari dan mencuba pelbagai jenis masakan dari negara seperti Malaysia, Thailand, Jepun, Korea, China, India, dan banyak lagi

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
Barista & Pakar Minuman, Perunding Makanan

Syarat Kelayakan

1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Bentong
Alamat
LOT 2738, BATU 4 KARAK SETIA 28600 KARAK PAHANG
Negeri
PAHANG
Penyelaras
MOHAMAD REDZUAN BIN YAHYA
Telefon
09-2319790 013-
Emel
gmbentong@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
TEMPOH LATIHAN
• 3 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Empat (4) Sesi
- Januari, April
- Julai, Oktober
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan
;