Kursus TVET
Pengenalan Kursus
Kursus Masakan Etnik Asian bertujuan untuk memperkenalkan peserta kepada kepelbagaian cita rasa, teknik memasak, dan budaya makanan yang unik di Asia. Kursus ini memberi peluang kepada peserta untuk mempelajari dan mencuba pelbagai jenis masakan dari negara seperti Malaysia, Thailand, Jepun, Korea, China, India, dan banyak lagi
Maklumat Latihan TVET
Kategori Kursus
Sijil Penuh
Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
Barista & Pakar Minuman, Perunding Makanan
Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
Dan
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Dan
2. UMUR
Dan
2.1 Umur Calon
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70
Dan
3. PENDIDIKAN
Dan
3.1 Syarat minima
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
4. WARGANEGARA
Dan
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
GIATMARA Bentong
Alamat
LOT 2738, BATU 4 KARAK SETIA 28600 KARAK PAHANG
Negeri
PAHANG
Penyelaras
MOHAMAD REDZUAN BIN YAHYA
Telefon
09-2319790 013-
Emel
gmbentong@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
TEMPOH LATIHAN
• 3 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Empat (4) Sesi
- Januari, April
- Julai, Oktober
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan
• Sijil Professional GIATMARA
TEMPOH LATIHAN
• 3 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Empat (4) Sesi
- Januari, April
- Julai, Oktober
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan