
Kursus TVET
Pengenalan Kursus
Kursus Garde Manger adalah program latihan yang memberi fokus kepada seni dan teknik penyediaan hidangan sejuk, termasuk pembuka selera, salad, terrine, pâté, charcuterie, dan hiasan makanan. Garde Manger, yang bermaksud "penjaga makanan" dalam bahasa Perancis, merujuk kepada stesen di dapur profesional yang bertanggungjawab untuk penyediaan dan persembahan hidangan sejuk serta komponen hiasan yang mencantikkan sesuatu hidangan.
Maklumat Latihan TVET
Kategori Kursus
Sijil Penuh
Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef Garde Manger
Pakar Charcuterie
Chef Eksekutif atau Pengurus Dapur
Pakar Charcuterie
Chef Eksekutif atau Pengurus Dapur
Syarat Kelayakan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
GIATMARA Balik Pulau
Alamat
LOT 584,585 & 588 BPVA JALAN BESAR, 11000 PULAU PINANG
Negeri
PULAU PINANG
Penyelaras
MOHAMED NAJIB BIN GHANI
Telefon
04-8661369
Emel
giatmarabalikpulau@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
TEMPOH LATIHAN
• 3 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan
• Sijil Professional GIATMARA
TEMPOH LATIHAN
• 3 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan