Kursus TVET

Pengurusan Pastri & Roti

HT-013-4:2012

Pengenalan Kursus

Pelajar akan diberikan pengetahuan dan kemahiran secara teori dan amali berdasarkan proses kerja sebenar mengikut piawaian kemahiran persediaan asas sehingga ke tahap yang tinggi dalam penyediaan bakeri dan teknik serta kaedah pembuatan mengikut prosedur yang ditetapkan bagi menjamin hasil produk yang berkualiti, menarik dan bersih selaras dengan kehendak industri.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Diploma Kemahiran Malaysia / Diploma Tahap 4 / Diploma Setaraf
Tempoh Pengajian
15 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef Baker's & Chef Pastry

Syarat Kelayakan

1. Boleh membaca, menulis, mengira & 18 tahun keatas
1.1 18 tahun dan ke atas

Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 100


Atau

1.2 SKM T3
1. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Atau

1.3

Pembuatan Roti [HT-013-3:2011] Atau

Pembuatan Pastri [HT-014-3:2011] Atau

Ketua Penyedia Roti [L-100-3]

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
YP ADVANCED SKILLS
Alamat
KAMPUS UTAMA, JALAN DATO' BAHAMAN, KUBANG BUAYA 25050 KUANTAN PAHANG DARUL MAKMUR

PREMIS TAMBAHAN
JALAN DATO' ABDULLAH, TAMAN GELORA, 25050 KUANTAN,
PAHANG DARUL MAKMUR
Negeri
PAHANG
Penyelaras
SITI NORAISHAH BINTI A. BAKAR
Telefon
09-5671333
Emel
noraishah@ypas.edu.my
Laman Web
www.ypas.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Penyediaan Pastri ini akan memberi penekanan kepada kemahiran dalam menyediakan pelbagai produk pastri manisan dan pedas, kek, biskut, kuih muih dan hidangan pencuci mulut (sejuk dan panas) melalui pelbagai teknik dan kaedah moden menggunakan mesin dan peralatan berteknologi serta tradisional.

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;