Kursus TVET

Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-3:2012

Pengenalan Kursus

Pelajar akan diberikan pengetahuan dan kemahiran secara teori dan amali berdasarkan proses kerja sebenar mengikut piawaian kemahiran persediaan asas sehingga ke tahap yang tinggi dalam penyediaan memasak pelbagai jenis makanan tempatan dan antarabangsa dan teknik serta kaedah memasak mengikut prosedur yang ditetapkan bagi menjamin hasil produk yang berkualiti, menarik dan bersih selaras dengan kehendak industri.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
KITCHEN CHEF
CULINARY CHEF

Syarat Kelayakan

1. Boleh membaca, menulis, mengira & 16 tahun keatas
1.1

Penyediaan & Pembuatan Makanan [HT-012-2:2012] Atau

Penyedia Makanan [L-040-2]


Atau

1.2 Berumur 18 tahun dan ke atas

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 100


Atau

1.3 Boleh membaca, menulis dan mengira
1. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Dan

2. SKM 2

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
YP ADVANCED SKILLS
Alamat
KAMPUS UTAMA, JALAN DATO' BAHAMAN, KUBANG BUAYA 25050 KUANTAN PAHANG DARUL MAKMUR

PREMIS TAMBAHAN
JALAN DATO' ABDULLAH, TAMAN GELORA, 25050 KUANTAN,
PAHANG DARUL MAKMUR
Negeri
PAHANG
Penyelaras
SITI NORAISHAH BINTI A. BAKAR
Telefon
09-5671333
Emel
noraishah@ypas.edu.my
Laman Web
www.ypas.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Seni Kulinari adalah satu kursus dalam bidang masakan, penyediaan makanan , pembuatan kek atau roti yang menonjolkan tatasajian dan kemahiran bagi mengetengahkan makanan dari tahap penyediaan sehingga penghidangan.

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;