Kursus TVET

OPERASI SENI KULINARI PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN

I561-005-3:2022

Pengenalan Kursus

Program ini mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran dalam penyediaan makanan khususnya seni masakan dengan pembelajaran berkaitan sanitasi di dalam perkhidmatan, nutrisi makanan, asas masakan Malaysia dan antarabangsa. Layari website https://www.mtsacollege.com/kulinari untuk maklumat lanjut.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
ST - Gabungan Beberapa Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
18 Bulan
Prospek Kerjaya
1. Pembantu Cef
2. Penyedia Perkhidmatan Katering
3. Cef Peribadi
4. Pembekal Makanan

Syarat Kelayakan

1. Kelayakan Akademik
1.1 Terbuka dan tidak wajib mempunyai sijil PMR/PT3/SPM dan mempunyai minat dalam bidang kemahiran yang ditawarkan.

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Kelayakan Had Umur
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35


Dan

3. Status Kewarganegaraan
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. Status Kesihatan
4.1 Sihat tubuh badan dan mental serta bukan pemegang kad OKU

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
MALAYSIAN TECHNICAL SKILLS ACADEMY
Alamat
P16-P26, JALAN AVENUE 1, 28600 KARAK, PAHANG
Negeri
PAHANG
Penyelaras
Nurhamizah binti Ibni Hajar
Telefon
092317128
Emel
admin@mtsacollege.com
Laman Web
https://www.mtsacollege.com/

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
1. Pinjaman Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK) disediakan bagi yang berkelayakan.
2. Elaun sara hidup (pinjaman) ditawarkan kepada pelajar yang berminat.
3. Asrama pelajar disediakan.
4. Modul: Kursus Operasi Seni Kulinari
Penyediaan dan Penghasilan Makanan (Tahap 2 dan Tahap 3-(Single Tier))

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;