Kursus TVET

Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-2:2012

Pengenalan Kursus

Kursus Penyediaan & Pembuatan Makanan bertujuan untuk melatih pelajar dalam kemahiran asas dan lanjutan penyediaan makanan, termasuk teknik memasak, kawalan kualiti, kebersihan, dan keselamatan makanan mengikut standard industri. Pelajar akan mempelajari perancangan menu, penyimpanan bahan mentah, serta penggunaan peralatan dapur secara profesional. Kursus ini juga memberi pendedahan kepada pelbagai teknik masakan tempatan dan antarabangsa bagi melahirkan tenaga kerja mahir dalam industri makanan dan minuman seperti hotel, restoran, dan katering.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
0 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef

Syarat Kelayakan

1. Umur
1.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 50


Dan

2. Maklumat tambahan
2.1
1. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Dan

3. Tanpa pendidikan formal
3.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
CILANTRO CULINARY ACADEMY
Alamat
1-1, JALAN USJ SENTRAL 3, USJ SENTRAL SUBANG JAYA, 47600 SUBANG JAYA, SELANGOR.

PREMIS TAMBAHAN:

No. 1-1, 1-2,1-3,1-4, 3, 3-1, 3-2,3-3 dan 3-4, Jalan USJ 3 Sentral, 47650 UEP Subang Jaya, Selangor
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
MAISARAH BINTI AMINUDDIN
Telefon
03-8023 0555
Emel
ytliew@cilantro.edu.my
Laman Web
https://cilantro.edu.my/home/

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
.

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;