Kursus TVET

Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-2:2012

Pengenalan Kursus

Kursus ini menerangkan tentang peranan chef di dalam industri hospitaliti yang semakin mencabar. Penekanan di buat terhadap fungsi Jabatan Kulinari (Dapur) ke arah kejayaan operasi perniagaan. Topik yang dibincangkan termasuk Kebersihan, Keselamatan Dapur, Pengendalian Makanan, Teknik Masakan, Penyediaan pelbagai jenis masakan dan Pengendalian aktiviti Katering.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
9 Bulan
Prospek Kerjaya
- Kerjaya dalam bidang pemakanan, perhotelan, keusahawan, pendidikan dan perkhidmatan.

Syarat Kelayakan

1. KELAYAKAN AKADEMIK
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. UMUR
2.1

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 45


Dan

3. SYARAT TAMBAHAN
3.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
2. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
HAAZA CENTRE OF EXCELLENCE
Alamat
NO 49, JALAN LAPANGAN TERBANG
31350 IPOH PERAK
Negeri
PERAK
Penyelaras
MOHD ZAKIR SHAH BIN MIR BANSAH
Telefon
05-3114562
Emel
haaza.excellence@gmail.com
Laman Web

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
1) Pembiayaan diberikan sepenuhnya oleh PTPK.
2) Elaun Sara Hidup diberikan sebanyak RM600/bulan.
3) Kelayakkan umur 15 tahun hingga 45 tahun.

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;