Kursus TVET

Operasi Servis Makanan & Minuman

I561-002-2:2018

Pengenalan Kursus

Kursus Operasi Servis Makanan & Minuman bertujuan untuk melatih individu dalam aspek penyediaan, penyajian, dan pengurusan perkhidmatan makanan serta minuman di industri hospitaliti. Kursus ini sesuai untuk mereka yang berminat dalam bidang perhotelan, restoran, kafe, dan katering.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
Pelayan Restoran / Hotel
Barista / Bartender
Pekerja Katering
Usahawan Makanan & Minuman

Syarat Kelayakan

1. Kelayakan Akademik
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Umur
2.1 Umur pemohon

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 35


Dan

3. Warganegara
3.1 Pemohon mestilah
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. Bumiputera
4.1
Calon Bumiputera Sahaja

Dan

5. Syarat Tambahan
5.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
2. Bujang (Wajib)

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
S.A.I INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
105 GROUND FLOOR, BLOCK A4, LEISURE COMMERCE SQUARE, JALAN PJS 8/9,46150 PETALING JAYA
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NURUL SYAZWINA BINTI SALLEH
Telefon
0378744191
Emel
ksmueduservices@gmail.com
Laman Web

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
Sijil Pengendalian Makanan

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;