
Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN
I561-005-2:2022
Pengenalan Kursus
Pelatih akan mempelajarai CU berdasarkan pada NOSS JPK seperti Kitchen Hygiene and Safety Procedure, Vegetable and Potato cuts, Cooking methods, Produce stocks untuk culinary, Thickening Agents and produce mother Sauce. Selain itu pelatih juga akan mempelajari latihan dalam produce soup, produce vegetable dishes, produce salads, produce appetizers, produce sandwiches.
Pelajar juga akan mempelajari breakfast dishes, coupe deserts bagi mempertingkan kemahiran dalam bidang kulinari.
Maklumat Latihan TVET
Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
9 Bulan
Prospek Kerjaya
Pelatih yang tamat latihan boleh menyertai sektor penyediaan makanan sebagai pembantu chef, demi chef, chef de patie, sous chef dan juga usahawan sme dalam bidang culinary.
Syarat Kelayakan
1. Berumur 16 tahun dan ke atas dan boleh menulis serta membaca
1.1
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
AKADEMI KEMAHIRAN RAFA
Alamat
C-G-2, C-1-2, C-2-2, BLOCK C, PUSAT DAGANGAN NXZ, NO 2, Jalan PJU 1A/41B, Ara Damansara, 47301 Petaling Jaya, Selangor
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
Telefon
03-7886 5878
Emel
akademirafa@gmail.com
Laman Web
https://rafa.edu.my/
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pelatih yang mengikuti latihan dengan kami layak mendapat pinjaman dari PTPK (Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran) bagi Tahap 2. Pelatih juga layak mendapat elaun bulanan sebanyak RM600 setiap bulan. Pelajar juga boleh mendapat elaun pengangkutan sebanyak RM500 one off.
Padanan Pekerjaan MyFutureJobs
Tawaran Pekerjaan
Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan