
Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan
HT-012-2:2012
Pengenalan Kursus
SKM Seni Kulinari atau nama rasminya Kursus Sijil Kemahiran Malaysia Penyediaan Dan Pembuatan Makanan adalah kursus untuk melatih pelajar dengan teknik-teknik memasak melibatkan menu utama masakan Melayu, Cina, India & Barat (Western). Pelajar juga akan dilatih dalam pengendalian kebersihan, keselamatan dapur dan pengendalian makanan; penyediaan stok, sup dan sos panas; penyediaan sarapan pagi, pembuka selera (appetizer) dan pencuci mulut (dessert) serta pengurusan pentadbiran katering dan acara.
Maklumat Latihan TVET
2. COMMIS II
3. COMMIS III
4. KITCHEN HELPER
Syarat Kelayakan
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
Kod Subjek | Subjek | Wajib/Pilihan | Kategori Pilihan | Min Gred |
---|---|---|---|---|
1103 | BAHASA MELAYU | Wajib | C | |
1119 | BAHASA INGGERIS | Wajib | C |
Dan
2. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Atau
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 30
Atau
Butiran Penyedia Latihan TVET
JALAN UPPER LANANG 12C,
96000 SIBU, SARAWAK.
Lain-lain Maklumat
2. PEMBIAYAAN YURAN PENGAJIAN DARIPADA "TABUNG PEMBANGUNAN KEMAHIRAN(PTPK)
Padanan Pekerjaan MyFutureJobs
Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan