Kursus TVET

Kursus Asas Pengurusan Restoran dan Penyediaan Makanan

MCU-1-13

Pengenalan Kursus

Kursus modul ini direka untuk mendedahkan para peserta kepada sebilangan prinsip-prinsip penyediaan makanan. Antara kerja-kerja penyediaan dan pengurusan makanan yang akan disentuh ialah asas penyediaan makanan secara moist-heat dan dry-heat, penyediaan stok serta penyediaan sarapan.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Micro Credential
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tempoh Pengajian
0 Bulan
Prospek Kerjaya
Kerjaya dalam bidang penyediaan dan pengurusan makanan

Syarat Kelayakan

1. Akademik
1.1 Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Had Umur
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 65

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
AKADEMI HOSPITALITI & PELANCONGAN SAUJANA
Alamat
LOT 248, 3RD FLOOR, SECTION 8
KTLD, JALAN HAJI TAHA
93400 KUCHING
SARAWAK

PREMIS TAMBAHAN(1)
LOT 243, LOT 247, LOT 248 & LOT 251, TINGKAT BAWAH, TINGKAT 1, TINGKAT 2 & TINGKAT 3, SEKSYEN 8, KTLD, JALAN HAJI TAHA, 93400 KUCHING, SARAWAK.

PREMIS TAMBAHAN(2)
LOT 11, TINGKAT 1 & TINGKAT 2, SEKSYEN 13, KTLD, JALAN DATUK AJIBAH ABOL, 93400 KUCHING, SARAWAK.

PREMIS TAMBAHAN(3)
LOT 248, TINGKAT BAWAH DAN LOT 247 TINGKAT 1, SEKSYEN 8, KTLD, JALAN HAJI TAHA, 93400 KUCHING, SARAWAK.

PREMIS TAMBAHAN(4)
LOT 247, TINGKAT BAWAH DAN TINGKAT 1, SEKSYEN 8, KTLD, JALAN HAJI TAHA, 93400 KUCHING, SARAWAK.
Negeri
SARAWAK
Penyelaras
Abdul Mu'min bin Jarni
Telefon
082 - 230586
Emel
info@satt.edu.my
Laman Web
www.satt.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;