Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus ini memberi pendedahan kepada peserta mengenai asas penyediaan pelbagai jenis pencuci mulut moden seperti puding, kek cawan, mousse, panna cotta, dan agar-agar kreatif. Peserta akan diajar teknik penyediaan, hiasan, penyusunan serta kaedah penyimpanan yang sesuai untuk mengekalkan rasa dan kualiti dessert.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Micro Credential
Tempoh Pengajian
40 Jam
Prospek Kerjaya
Usahawan dessert secara tempahan atau jualan harian
Peniaga di pasar malam, kafe mini atau atas talian
Penyedia pencuci mulut untuk katering atau majlis khas

Syarat Kelayakan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Putrajaya
Alamat
NO.34, 34A, 34B PERSIARAN DIPLOMATIK, PRESINT 15, 62606 PUTRAJAYA
Negeri
W.PERSEKUTUAN (PUTRAJAYA)
Penyelaras
SITI HAJAR BINTI MOHD RABDZI
Telefon
03-88903545
Emel
gmputrajaya@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Program Kursus Jangka Pendek (SCT) Bagi Pekerja GIG. Latihan secara Percuma.
;