Kursus TVET

Pembuatan Pastri

HT-014-3:2011;Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3

Pengenalan Kursus

Merupakan kursus lanjutan daripada asas pembuatan pastri Tahap 2. Pelatih-pelatih akan didedahkan dengan produk-produk yang lebih advance dan kemahiran yang lebih tinggi seperti menggunakan fondant sebagai hiasan kek, dan juga hasil seni pastri yang lebih kreatif.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
Pembuat Pastri (Pastry Cook / Pastry Chef), Chef de Partie (Pastri), Penyelia Dapur / Bakeri, Pereka Kek (Cake Designer), Usahawan Pastri / Pengusaha Bakeri, Tenaga Pengajar / Jurulatih Kemahiran

Syarat Kelayakan

1. Warganegara Malaysia. Mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia Pastri Tahap 2 dan berumur 17 tahun
1.1 Boleh membaca, menulis dan mengira (3M). Sihat tubuh badan dan boleh menjalankan tugasan praktikal. Minat dan komited dalam bidang Pembuatan Pastri. Lulus tapisan temuduga (jika perlu)

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Atau

1.2 Mempunyai Sijil Kemahiran Tahap 2 Pastri
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib)

Atau

1.3 Berumur 17 - 30 tahun

Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 30


Atau

1.4 Mempunyai SKM Tahap 2 Pastri

PEMBUATAN PASTRI [HT-014-2:2011] Atau

Penyedia Pastri [L-110-2]

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
AKADEMI PEMBANGUNAN KEMAHIRAN USIM
Alamat
Negeri
NEGERI SEMBILAN
Penyelaras
ABDOL HALIM BIN HASSIM
Telefon
067909713
Emel
info@uessb.com
Laman Web
www.uessb.com

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pra-Syarat
1. Warganegara Malaysia
2. Telah menamatkan SKM Tahap 2 dalam bidang Pembuatan Pastri
3. Boleh membaca, menulis dan mengira (3M)
4. Sihat tubuh badan dan boleh menjalankan tugasan praktikal
5. Minat dan komitmen dalam bidang pastri
6. Lulus tapisan temuduga (jika perlu)

Padanan Pekerjaan MyFutureJobs

Tawaran Pekerjaan

Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan

;