
Kursus TVET
Pembuatan Pastri
HT-014-3:2011;Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3
Pengenalan Kursus
Merupakan kursus lanjutan daripada asas pembuatan pastri Tahap 2. Pelatih-pelatih akan didedahkan dengan produk-produk yang lebih advance dan kemahiran yang lebih tinggi seperti menggunakan fondant sebagai hiasan kek, dan juga hasil seni pastri yang lebih kreatif.
Maklumat Latihan TVET
Kategori Kursus
Sijil Penuh
Pelaksanaan Kursus
MT - Mengikut Tahap
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
Pembuat Pastri (Pastry Cook / Pastry Chef), Chef de Partie (Pastri), Penyelia Dapur / Bakeri, Pereka Kek (Cake Designer), Usahawan Pastri / Pengusaha Bakeri, Tenaga Pengajar / Jurulatih Kemahiran
Syarat Kelayakan
1. Warganegara Malaysia. Mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia Pastri Tahap 2 dan berumur 17 tahun
Atau
Atau
Atau
1.1 Boleh membaca, menulis dan mengira (3M). Sihat tubuh badan dan boleh menjalankan tugasan praktikal. Minat dan komited dalam bidang Pembuatan Pastri. Lulus tapisan temuduga (jika perlu)
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
1.2 Mempunyai Sijil Kemahiran Tahap 2 Pastri
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib)
Atau
1.3 Berumur 17 - 30 tahun
Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 30
Atau
1.4 Mempunyai SKM Tahap 2 Pastri
PEMBUATAN PASTRI [HT-014-2:2011] Atau
Penyedia Pastri [L-110-2]
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
AKADEMI PEMBANGUNAN KEMAHIRAN USIM
Alamat
Negeri
NEGERI SEMBILAN
Penyelaras
ABDOL HALIM BIN HASSIM
Telefon
067909713
Emel
info@uessb.com
Laman Web
www.uessb.com
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pra-Syarat
1. Warganegara Malaysia
2. Telah menamatkan SKM Tahap 2 dalam bidang Pembuatan Pastri
3. Boleh membaca, menulis dan mengira (3M)
4. Sihat tubuh badan dan boleh menjalankan tugasan praktikal
5. Minat dan komitmen dalam bidang pastri
6. Lulus tapisan temuduga (jika perlu)
1. Warganegara Malaysia
2. Telah menamatkan SKM Tahap 2 dalam bidang Pembuatan Pastri
3. Boleh membaca, menulis dan mengira (3M)
4. Sihat tubuh badan dan boleh menjalankan tugasan praktikal
5. Minat dan komitmen dalam bidang pastri
6. Lulus tapisan temuduga (jika perlu)
Padanan Pekerjaan MyFutureJobs
Tawaran Pekerjaan
Tiada Rekod Tawaran Pekerjaan