Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus ini memberi pendedahan kepada peserta mengenai teknik menyediakan kambing perap yang lazat serta pembuatan pelbagai jenis sos yang sesuai dijadikan hidangan sampingan. Peserta akan mempelajari pemilihan bahan perapan, teknik memerap agar daging lembut dan berperisa, serta cara menghasilkan sos seperti black pepper, mushroom, BBQ dan lain-lain.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Micro Credential
Tempoh Pengajian
40 Jam
Prospek Kerjaya
Usahawan kambing perap secara jualan terus atau tempahan
Pengusaha katering majlis perkahwinan, korporat atau parti kecil
Peniaga makanan di pasar malam, food truck atau bazar Ramadan

Syarat Kelayakan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Klang
Alamat
NO.50,52 & 56, JALAN DAMAR, KS9, GLENMARIE COVE, 42000 PORT KLANG, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
MOHAMMAD FAIZOL BIN MAAROP
Telefon
03-31651740
Emel
gmklang@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Program Kursus Jangka Pendek (SCT) Bagi Pelajar Tahfiz. Latihan secara Percuma.
;