Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus ini memberi pendedahan kepada peserta tentang teknik asas dan profesional dalam penyediaan hidangan barat popular seperti stik, chicken chop, dan fish & chips. Peserta akan mempelajari kaedah penyediaan daging, perapan, teknik memasak yang betul serta penyediaan sos dan hiasan hidangan yang menarik.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Micro Credential
Tempoh Pengajian
40 Jam
Prospek Kerjaya
Tukang masak (Western cook)
Usahawan makanan barat
Peniaga kecil-kecilan dari rumah

Syarat Kelayakan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Kuala Nerus
Alamat
KAMPUNG BUKIT PETITI, BELARAQ
21200 KUALA NERUS, TERENGGANU
Negeri
TERENGGANU
Penyelaras
RODIHARTONI BIN ALI
Telefon
09-6266372
Emel
gmkkualanerus@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Program Kursus Jangka Pendek (SCT) Bagi Pekerja GIG. Latihan secara Percuma.
;