Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus ini memberi pendedahan kepada peserta tentang teknik asas dan profesional dalam penyediaan hidangan barat popular seperti stik, chicken chop, dan fish & chips. Peserta akan mempelajari kaedah penyediaan daging, perapan, teknik memasak yang betul serta penyediaan sos dan hiasan hidangan yang menarik.

Maklumat Latihan TVET

Kategori Kursus
Micro Credential
Tempoh Pengajian
40 Jam
Prospek Kerjaya
Tukang masak (Western cook)
Usahawan makanan barat
Peniaga kecil-kecilan dari rumah atau bazar

Syarat Kelayakan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Pendang
Alamat
JALAN JENUN, MUKIM AYER PUTIH,
06700 PENDANG, KEDAH
Negeri
KEDAH
Penyelaras
MUHAMAD SABERI BIN MOHD RODZI
Telefon
04-7591815
Emel
gmpendang@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Program Kursus Jangka Pendek (SCT) Bagi Pelajar Tahfiz. Latihan secara Percuma.
;