Kursus TVET
Pengenalan Kursus
Kursus Pemprosesan Produk Retort Makanan memberi pendedahan tentang konsep dan teknik retort makanan yang digunakan untuk memelihara kualiti makanan melalui kaedah pemprosesan haba. Kursus ini juga menerangkan asas dalam pelabelan makanan mengikut Akta Makanan 1983 dan Peraturan-Peraturan Makanan 1985.
Maklumat Latihan TVET
Kategori Kursus
Micro Credential
Tempoh Pengajian
40 Jam
Prospek Kerjaya
PENIAGA PES/SAMBAL
Syarat Kelayakan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
KOLEJ KOMUNITI REMBAU
Alamat
LOT PT 2565-2579 TAMAN PINGGIRAN, 71400 PEDAS, NEGERI SEMBILAN
Negeri
NEGERI SEMBILAN
Penyelaras
-
Telefon
06-6858672
Emel
adminkkrb@kkrembau.edu.my
Laman Web
https://kkrembau.mypolycc.edu.my/
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
DIJALANKAN HUJUNG MINGGU